Betétek (inlay, onlay, overlay)Az inlay egy speciális fogtöméstípus

A töméskészítés a fogorvosi rendelőben kezdődik, fogorvos alakítja ki az üreget, eltávolítja a szuvasságot és lenyomatot vesz a fogról. A tömést azonban fogtechnikus készíti el laboratóriumban.

Az inlayek rendkívül pontosak

A technikus a lenyomat alapján készíti el a pótlást, aminek anyaga lehet porcelán, kompozit valamint arany. Ez utóbbinak a színe ugyan nem fogszínű, viszont anyagtani tulajdonságai,’kenhetősége’ miatt a mai napig a legidőállóbb pótlások. A laboratóriumi, száraz körülmények lehetővé teszik, hogy a technikus szinte az eredeti foganatómiát állítsa vissza, mind a szélek záródás, mind a csücskök formája tekintetében.
inlay, korona közti különbség

Leggyakrabban kompozitból készítik

Ára, valamint megfelelő anyagtani tulajdonságai miatt manapság Grádia kompozit inlayeket készítenek leggyakrabban. Ezek mindenféle fogszínben rendelkezésre állnak.

Pontosságuk miatt tartósabbak

Nagyobb foghiányok, vagy gyökérkezelt fogak terápiás megoldásai. Áruk többszöröse is lehet egy hagyományos tömésnek, de azok zsugorodásuk miatt nem készíthetőek el biztonsággal.

Elkészítésük több találkozást is igényel

Első alkalommal a fogorvos érzéstelenítés mellett előkészíti a fogat, lenyomatot vesz, elkészíti az ideiglenes pótlást. A második alkalom általában 1 héttel később esedékes, ilyenkor történik a pótlás beragasztása. Beragasztásuk úgynevezett adhezív módon történik, előfordulhat, hogy ilyenkor is szükséges az érzéstelenítés.

Onlay, overlay

Ha a betétek kiterjednek a fogak csücskeire onlayről, amennyiben a csücskökön túlterjednek overlayről beszélünk. Anyaguk ugyanazok lehetnek, mint az inlaynek.
inlay, onlay, overlay

Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Az ajánlat tartalmazza: állapotfelmérés, lenyomatvétel, alsó-felső fogfehérítő sín elkészítése, Opalescence otthoni fogfehérítő anyag kezdő csomag.

Hátralévő idő
Akciós ár
 
24 900 Ft
Esztétikus fogszínű tömés elkészítése a belvárosban

Esztétikus fogszínű tömés elkészítése a belvárosban

Esztétikus fogtömés elkészítése, régi tömések cseréje, a Bp-Fogászattól a Kálvin tértől 2 percre a Kecskeméti utcában

Hátralévő idő
Akciós ár
 
6 990 Ft
Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkőeltávolítás,fehérítő hatású polírozás a Kálvin tértől 2 percre a Kecskeméti utcában

Hátralévő idő
Akciós ár
 
3 990 Ft