FogtömésFogszövet pótlására használják

A fogtömés célja a hiánypótlás. A hiány mértéke határozza meg, hogy milyen módon történhet a fogszövet pótlása. Kisebb hiány esetén alkalmaznak fogtömést, míg nagyobb hiányok esetén a gyökérkezelés utáni csapozás és koronapótlás is előfordulhat.

Fogtömés, polimerizációs lámpaFogtömés anyagai

Magyarországon a legelterjedtebb típusú tömés a fogszínű, esztétikus, fehér tömés, vagyis a kompozit tömés. Esztétikai szempontokból mindenféleképpen a legjobbak, elülső fogak tömésére kizárólag ezeket használják. Világos színű tömés még a cement tömés is, amit hosszú távú ideiglenes tömésnek is neveznek (pl. Fuji, vagy Ketac cementek). Főleg mélyebb üregek esetén használják. A legrégebbi tömőanyag az amalgám, amely funkció szempontjából a mai napig megállja a helyét. Élő fogak tömését minden esetben érzéstelenítésben végzik.

Nem oldható meg minden mértékű fogszuvasodás fogtöméssel

Hiánypótlás esetén fontos fogorvosa utasításait követni. Egy nagyobb üregbe nem minden esetben célszerű tömést készíteni, mivel  hamar alászuvasodhat. Nagyobb foghiányok esetén szóba jöhet gyökérkezelés, csapos felépítmény, inlay/onlay pótlás, vagy koronapótlás.

Amennyiben félelmei vannak a fogorvosi kezelésekkel kapcsolatban, illetve túlérzékeny garatreflexük van olvassák el az altatásos fogászattal kapcsolatos írásunkat.

 

 

Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Az ajánlat tartalmazza: állapotfelmérés, lenyomatvétel, alsó-felső fogfehérítő sín elkészítése, Opalescence otthoni fogfehérítő anyag kezdő csomag.

Hátralévő idő
Akciós ár
 
24 900 Ft
Esztétikus fogszínű tömés elkészítése a belvárosban

Esztétikus fogszínű tömés elkészítése a belvárosban

Esztétikus fogtömés elkészítése, régi tömések cseréje, a Bp-Fogászattól a Kálvin tértől 2 percre a Kecskeméti utcában

Hátralévő idő
Akciós ár
 
6 990 Ft
Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkőeltávolítás,fehérítő hatású polírozás a Kálvin tértől 2 percre a Kecskeméti utcában

Hátralévő idő
Akciós ár
 
3 990 Ft