HídMi az a fogászati híd?

Fogászati hidat olyan esetekben készítenek, amikor egy, vagy több fog hiányzik a fogívből. Ilyenkor a foghiány melletti fogakat megfelelő technikával előkészítik, és ezekre az úgynevezett hídpillérekre ragasztják a pótlást.

Fogászati hídpótlásA hidak kiterjesztése szerint több lehetőségről is beszélhetünk

Hagyományos fogászati hídnak nevezzük azt a hidat, amely csak a hiányt határoló fogakig terjed ki, tovább nem. Ezeket általában kisebb számú foghiány esetén alkalmazzuk. Amennyiben több fog is hiányzik a fogívből, úgy készíthetünk szabad végű fogászati hidakat.  Ebben az esetben a híd továbbterjed a hídpilléren, a legutolsó hídtag nincsen fogra ragasztva.

Hídpótlások készülhetnek implantátumokra is

Implantátumokat használhatunk hídpótlások elhorgonyzására is. A fogászati implantátum egy műgyökér, amelyet a hiányzó fogak helyére ültetnek be. Egyszeres foghiány esetén, a becsontosodás után készíthetünk implantátumra egyszeres koronát is, de nagyobb foghiányok esetén nem szükséges minden egyes hiányzó fog helyére implantátumot behelyezni. Nagyobb foghiányoknál a megfelelő helyekre behelyezett implantátumra hídpótlást készíthetnek. Teljes foghiány esetén is készíthetnek rögzített, implantátumon nyugvó pótlásokat.

Hídkészítés menete

  1. Fogak előkészítése hagyományos, vagy vállas csiszolással
  2. Lenyomatkészítés
  3. Ideiglenes pótlások készítése
  4. Fogszínválasztás
  5. Hídvázpróba
  6. Híd átadása
Anyaga szerint több lehetőség is rendelkezésre áll

A legrégebbi technológia a fémkerámia híd, amely egy fém vázat tartalmaz, amelyre plasztikus formában lepleznek fogszínű kerámiát, így a fém részek egyáltalán nem látszódnak. Modernebb technológiának számít a cirkon vázra (Zirkonzahn) készült porcelán leplezésű híd, itt már a váz is fogszínű, esztétikailag tökéletes megoldás. A hídvázat CAD/CAM módszerrel készítik. Esztétikai szempontból a legjobb megoldás a préskerámia korona (IPS Empress), ezeket azonban csak front régióban használják, mivel gyengébbek, mint az előzőek.

Cirkon kerámia esztétikus korona vagy híd készítése

Fémallergiában szenvedőknek kifejezetten ajánlott esztétikus cirkon kerámia korona/híd készítése. Megrendeléskor fizetendő 9900,- forint, lenyomatvételkor a fennmaradó 30000,-.
Cirkon kerámia esztétikus korona vagy híd készítése

Akciós ár
39 900 Ft
Fizetendő
9 900 Ft
Hátralévő idő
 
 
 
 
Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkőeltávolítás,fehérítő hatású polírozás a Kálvin tértől 2 percre a Kecskeméti utcában

Hátralévő idő
Akciós ár
 
3 990 Ft
Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Az ajánlat tartalmazza: állapotfelmérés, lenyomatvétel, alsó-felső fogfehérítő sín elkészítése, Opalescence otthoni fogfehérítő anyag kezdő csomag.

Hátralévő idő
Akciós ár
 
24 900 Ft