Mitől fájhat a fogamÉrzékenység hidegre, melegre, valamint édesre fogszuvasodás miatt lehet

A fog küslő rétegei nem tartalmaznak érző idegeket, ezért nem okozhatnak fájdalmat. A kezdeti szuvasságok semmilyen inger hatására nem fájnak, ezért nehéz őket lokalizálni. Érdemes rendszeres állapotfelmérésen résztvenni, hogy ilyen állapotukban kezeljék a fogakat. Amikor a fogszuvasodás a fogbél közelébe ér elkezdi ingerelni azt. Ilyenkor hideg, meleg valamint kémiai ingerek hatásásra szúró, éles fájdalom jelentkezik. Ebben a stádiumban már nagyobb a fogszuvasodás, sok foganyagot kell eltávolítani a töméséhez.

Mitől fájhat a fogam?Gyökérkezelés is szükséges lehet

Előfordulhat az is, hogy a szuvasság már elérte a fogbelet, ilyenkor általában gyökérkezelni kell a fogat. Ilyenkor a gyulladt, vagy elhalt fogbelet eltávolítják és gyökértömést készítenek a helyére. Ennek teljesen falállónak és csúcsig érőnek kell lennie.

Előfordulhat fogfájás fogtömés után is

Mélyebb üregek, ahol a fogbél közel van a töméshez, fájadalmat okozhatnak. Ilyenkor a fúrás következtében kialakuló érzékenységről van szó, ez vagy elmúlik pár napon belül, vagy súlyosodik a helyzet és komoly fájdalmat okoz. Ezt a fogbél gyulladása okozza, amely az esetek döntő többségében gyökérkezeléssel végződik. Amennyiben a tömés magassága nem megfelelő ráharapási érzékenységet mutatnak a fogak.

Ráharapási érzékenység esetén a csontban van gyulladás

Ráharapási érzékenységet mutató fogak esetén a fogbélből baktériumok jutottak a csontba, és ott hoztak létre gyulladást. A csont nem képes tágulni, ezért éles fájdalmat okoz. Ilyenkor a terápia gyökérkezelés, illetve rosszabb esetben szájsebészeti.

Előtörő bölcsességfogak

Fájdalmat okozhatnak az előtörő bölcsességfogak is. Ilyenkor az ínyen áttörő fogak gyulladást hoznak létre (pericoronitis), amelyet kezelni kell. Általában tisztitó, fertőtlenítő szerrel átöblítik, majd gyógyszeres csíkot helyeznek köré. Az előtörésben megrekedt fogakat el kell távolítani, de csak az akut gyulladás kezelése után.

Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Az ajánlat tartalmazza: állapotfelmérés, lenyomatvétel, alsó-felső fogfehérítő sín elkészítése, Opalescence otthoni fogfehérítő anyag kezdő csomag.

Hátralévő idő
Akciós ár
 
24 900 Ft
Esztétikus fogszínű tömés elkészítése a belvárosban

Esztétikus fogszínű tömés elkészítése a belvárosban

Esztétikus fogtömés elkészítése, régi tömések cseréje, a Bp-Fogászattól a Kálvin tértől 2 percre a Kecskeméti utcában

Hátralévő idő
Akciós ár
 
6 990 Ft
Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkőeltávolítás,fehérítő hatású polírozás a Kálvin tértől 2 percre a Kecskeméti utcában

Hátralévő idő
Akciós ár
 
3 990 Ft