Rögzített fogpótlásokFogpótlások csoportosítása

Tágabb értelemben minden  anyag, amivel foghiányt, vagy fogszövethiányt helyettesítünk fogpótlásnak nevezünk, így a fogtömést és a koronákat, hidakat is. Mivel korábbi fejezetekben már beszéltünk az esztétikus fogtömésről, ezért itt csak azokat a fogpótlásokat említjük, amelyek fogtechnikus közreműködését is igénylik. Csoportosításuk többféleképpen is történhet:

  1. Kivehető vagy rögzített pótlások
  2. Anyaguk szerint (fémet tartalmazó, illetve fémmentes)
  3. Koronák esetében fémkerámia, illetve cirkon kerámia
  4. Kiterjedésük szerint lehet egy fogra készült szólókorona illetve több foghiányt pótló hídpótlás
  5. Beszélhetünk végleges illetve ideiglenes fogpótlásokról.
Cirkon koronaNagyobb foganyagveszteség esetén tömést már nem készíthetünk

Ameddig a szuvasodás csak egy kisebb területet érint, addig alkalmazhatunk tömést, de ha nagyobb részek sérültek, akkor inlay, vagy koronapótlásra lesz szükségünk. A ragasztott pótláskészítés drágább, mint a fogtömés, viszont tartósabb, és megfelelő szájhigiene mellett szinte teljesen olyanok, mint eredeti fogaink.

A fogvesztések pótlása

Fogvesztések következtében csökken a rágóképesség, megváltoznak az étkezi szokások, hangképzési és beszédzavarok léphetnek fel, valamint az arckarakter megváltozása miatt akár pszichés problémák is felléphetnek.

Fontos, hogy időben készítsük el a pótlásokat

A foghiány miatt a fogsorunk egysége megbomlik, a fogak elmozdulnak azokba az irányokba, ahonnan nem éri őket erőhatás. Hosszú időn át meglévő foghiány esetén a szomszédos fogak tengelyállása megváltozik, bedőlnek a foghiány felé, valamint az antagonista (a foghiánnyal ellentétes) oldalon főleg a felső fogak elmozdulnak lefele. Amennyiben a tengelyállás nagyon megváltozik, akár fogszabályozásra is szükség lehet.

Az ideiglenes fogpótlások

A fogorvosi rendelőben fogorvos készíti el, általában a kiindulási állapotról készült lenyomat alapján. Sokan attól félnek, hogy amíg a fogpótlások készülnek, addig fogatlanul maradnak, de ez nem így van. A legtöbb helyen a pótlások ára tartalmazza az ideiglenes fogpótlások árát is, amely az elkészült végleges fogpótlás átadásáig a szájban marad. Helybenntartásához ideiglenes ragasztót használnak, amely miatt könnyedén eltávolíthatóak. Az ideiglenes fogpótlások célja, hogy megóvják a fogakat a hőhatásoktól, mivel csiszolás után sokkal érzékenyebbek lehetnek, valamint hogy megfelelő rágást és esztétikát biztosítsanak. Színük, formájuk, valamint tartósságuk azonban meg sem közelíti a végleges kerámia leplezésű pótlásokét.

Amennyiben félelmei vannak a fogorvosi kezelésekkel kapcsolatban, illetve túlérzékeny garatreflexük van, olvassák el az altatásos fogászattal kapcsolatos írásunkat.

Cirkon kerámia esztétikus korona vagy híd készítése

Fémallergiában szenvedőknek kifejezetten ajánlott esztétikus cirkon kerámia korona/híd készítése. Megrendeléskor fizetendő 9900,- forint, lenyomatvételkor a fennmaradó 30000,-.
Cirkon kerámia esztétikus korona vagy híd készítése

Akciós ár
39 900 Ft
Fizetendő
9 900 Ft
Hátralévő idő
 
 
 
 
Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkőeltávolítás,fehérítő hatású polírozás a Kálvin tértől 2 percre a Kecskeméti utcában

Hátralévő idő
Akciós ár
 
3 990 Ft
Fogászati implantátum behelyezése

Fogászati implantátum behelyezése

Az ajánlat bevezető áron tartalmazza egy fogászati implantátum beültetését, előzetes állapotfelméréssel és konzultációval, kezelési tervvel. Megrendeléskor fizetendő: 9990,- forint, a fennmaradó összeg (90000,-) a kezelés megkezdésekor fizetendő a rendelőben.

Hátralévő idő
Akciós ár
Fizetendő
 
99 900 Ft
9 900 Ft
Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Az ajánlat tartalmazza: állapotfelmérés, lenyomatvétel, alsó-felső fogfehérítő sín elkészítése, Opalescence otthoni fogfehérítő anyag kezdő csomag.

Hátralévő idő
Akciós ár
 
24 900 Ft