Röntgen felvételekPeriapicalis röntgenfelvételFontos diagnosztikai eszköz

A fogorvosok több okból is használják: impaktált fogak, rossz, valamint jóindulatú csomók lokalizálására, csontmennyiség vizsgálatára, valamint nagyobb szuvasságok keresésére is. A röntgenképet irányított röntgensugarak hozzák létre, amelyek a különböző szájképleteken és pótlásokon másképpen halad át. A szöveteken áthaladt sugarakat röntgenfilm fogja fel, amely elsötétül sugárzás hatására. Azok a részek a filmen, amelyeket kevesebb sugárzás ért világosabbak lesznek. A világosabb részek a filmen általában: fogak, csont, pótlások. A pótlások általában a legvilágosabbak a filmen, ezek adnak leginkább röntgenárnyékot.

Alacsony a sugárzás

A manapság használt fogászati röntgenek kis sugárdózissal működnek, egy periapicalis röntgenfelvétel elkészítése nem haladja meg a naponta a légkörből érkező sugárdózis mértékét.  A besugárzott terület is lokalizált.

Fogászati röntgenfilmek típusai:

1. Intraorális röntgenfelvételek: a film, vagy szenzor a szájban van, a röntgencső kívül.

- Periapicalis röntgenfelvétel: Ezt a típust készítik a leggyakrabban. Használják kontrollnak, gyökérkezelés során munkahossz meghatározására, egyszeres fogeltávolítások esetén kontrollra, valamint a gyökércsúcs vizsgálatára cysta, granuloma vizsgálatára.
- Ráharapásos, párhuzamos technikával készült röntgenfelvétel: Ez a módszer a legalkalmasabb fogszuvasodások felkutatására, mivel a röntgenfilm és a röntgensugárzás merőlegesen esik egymásra, és a fogon is merőlegesen esik át a röntgensugár. Így a szuvasságokra nem vetül rá semmilyen egyéb képlet.

2. Extraorális röntgenfelvételek: a film, vagy szenzor és a röntgencső is szájon kívül található. Ezek a beteg feje körül egymással ellentétes oldalon forognak.

- OP, Panoráma röntgenfelvétel: A teljes alsó és a teljes felső állcsont is a képen van. Diagnosztikai szempontból nagyon fontos felvételtípus, szinte az összes szájképlet látható rajta, azonban nem elég pontos, sok rajta az egymásra vetülés. Használják, implantológiai tervezéshez, fogszabályzó, valamint szájsebészeti kezelésekhez is. A leggyakrabban használt extraorális felvételtípus.
-CT, Computer Tomograpy: Egyre gyakrabban alkalmazzák ezt a típusú röntgenfelvételi típust, mivel rendkívül pontos. Csontpótláshoz, sinus lifthez, valamint implantológiai kezelésekhez kivállóan használható. Egy CT felvétel során elviselt sugárterhelés sokszorosa a hagyományos OP felvétenek. A fogászatban leggyakrabban a CBCT (cone beam CT) típust alkalmazzák, amelynek sugárzása alacsonyabb, mint a hagyományos CT-nek.
Panoráma röntgenfelvétel

Cirkon kerámia esztétikus korona vagy híd készítése

Fémallergiában szenvedőknek kifejezetten ajánlott esztétikus cirkon kerámia korona/híd készítése. Megrendeléskor fizetendő 9900,- forint, lenyomatvételkor a fennmaradó 30000,-.
Cirkon kerámia esztétikus korona vagy híd készítése

Akciós ár
39 900 Ft
Fizetendő
9 900 Ft
Hátralévő idő
 
 
 
 
Teljes alsó vagy felső akrilát alaplemezes kivehető fogpótlás 44900 Ft-ért állcsontonként

Teljes alsó vagy felső akrilát alaplemezes kivehető fogpótlás 44900 Ft-ért állcsontonként

Alsó-felső teljes kivehető fogpótlások elkészítése, szájüregi rákszűréssel 44900 Ft-ért állcsontonként. Megrendeléskor fizetendő 4900,- forint, a többi (40000,-) a lenyomatvételnél.

Hátralévő idő
Akciós ár
Fizetendő
 
44 900 Ft
4 900 Ft
Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkőeltávolítás,fehérítő hatású polírozás a Kálvin tértől 2 percre a Kecskeméti utcában

Hátralévő idő
Akciós ár
 
3 990 Ft
Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Az ajánlat tartalmazza: állapotfelmérés, lenyomatvétel, alsó-felső fogfehérítő sín elkészítése, Opalescence otthoni fogfehérítő anyag kezdő csomag.

Hátralévő idő
Akciós ár
 
24 900 Ft
Esztétikus fogszínű tömés elkészítése a belvárosban

Esztétikus fogszínű tömés elkészítése a belvárosban

Esztétikus fogtömés elkészítése, régi tömések cseréje, a Bp-Fogászattól a Kálvin tértől 2 percre a Kecskeméti utcában

Hátralévő idő
Akciós ár
 
6 990 Ft