Teljes kivehető fogpótlásA fogvesztések pótlása

Fogvesztések következtében csökken a rágóképesség, megváltoznak az étkezi szokások,  hangképzési és beszédzavarok léphetnek fel, valamint az arckarakter megváltozása miatt akár pszichés problémák is felléphetnek. Idősebb korban a falatok alapos megrágása rendkívül fontos, az egészséges gyomor-bélrendszer fenntartásához. A foghiány okozta rossz táplálkozási szokások súlyos emésztőrendszeri problémákat okozhatnak. Teljes kivehető fogpótlással megelőzheti ezeket a problémákat.

Teljes kivehető fogpótlások részei

  1. Alaplemez: rózsaszínű műanyagból készül. Fontos, hogy minél vékonyabb és simább legyen. Ez a rész érintkezik a legnagyobb felületen a nyálkahártyával, ez felel a helyben maradásért.
  2. Műíny: rózsaszínű műanyagból készül, ez a rész tartja a műfogakat, valmint pótolja az állcsontgerincet. Ez köti össze a műfogakat az alaplemezzel.
  3. Műfogak: szintén műanyagból készülnek, viszont színük különböző lehet. Fogszínkulcs segítségével a páciens kiválaszthatja, hogy milyen színű fogakat szeretne.
Teljes kivehető fogpótlásokTeljes kivehető fogpótlások anyagai

A legtöbb esetben rózsaszín műanyagot használnak fogsorkészítésre, amely lehetővé teszi a fogsor állandó hordását. Sok esetben szükség lehet fogsorragasztó alkalmazására, amely növeli a pótlás stabilitását.

Fontos a fogtechnikus közreműködése

A kivehető fogpótlásokat fogtechnikus készíti el fogorvos tervei, lenyomatai alapján. Anyaga szerint, valamint a rögzítés technikája szerint is több típust különítenek el. A kivehető fogpótlások mindegyike, szemben a rögzített fogpótlásokkal, eltávolíthatóak fogorvosi beavatkozás nélkül is.

A műfogsor megszokásához időre van szükség

Az alsó műfogsor stabilitása általában kisebb, mint a felsőé, ennek megszokása általában tovább tart. Kezdetben úgy érezheti, hogy nincs elegendő hely a nyelvének, de ne aggódjon, ezt is megszokja viszonylag gyorsan.

A fogsor elkészülte után az első napokban csak puha, nem tapadó ételeket fogyasszon
Rágjon lassan és egyenletesen, így lassan hozzászoktatja a nyálkahártyát a műfogsor okozta enyhe nyomáshoz. Eleinte ne harapjon az ételből nagyot, inkább kisebb falatokat készítsen. A leharapást csak kivételesen jó szájadottság esetén tudja megtanulni, így nem minden fogsort viselő képes ezt elsajátítani. Kenyér, valamint alma leharapása esetén próbálja az ételt szilárdan hátrafelé a felső metszőfogakhoz nyomni, így helyén tudja tartani a fogsort.
Előfordulhat, hogy az új protézis egy-két helyen törni fogja az ínyét, fájdalmas sebeket okozva a nyálkahártyán. Ilyen esetekben a fogorvoshoz kell visszatérni, aki segíteni fog Önnek. Ilyenkor kisebb korrekciókra van szükség az új pótláson, azonban minden esetben keresse fel fogorvosát, amint ez a probléma felmerül.

Kezdetben a beszéd is nehezen fog menni

Otthon, tükör előtt gyakorolhatja a beszédet, olvasson fel hangosan.

Tartsa tisztán fogpótlását

Nagyon fontos a protézis tisztán tartása, mivel a műfogsorra ugyanúgy rárakódik a fogkő és az ételmaradék, mint korábban a saját fogakra. Lehetőleg minden étkezés után, de legalább reggel és este tisztítsa meg fogpótlását műanyag körömkefével és szappannal, vagy mosogatószerrel, majd öblítse le vízzel. Csak megfelelő tisztítás esetén marad a pótlása hosszú távon újszerű. Nagyon jó tisztító hatása van a Corega nevű fogsortisztítónak. Fontos ezentúl puha fogkefével az íny és a nyelv tisztítása is.

Az állkapocsgerinc idővel sorvad, megváltoztatja alakját

Szükséges ezért, hogy időnként felkeresse fogorvosát, aki ellenőrzi a megfelelő illeszkedést. A rosszul illeszkedő fogsor ugyanúgy feltöri az ínyét, mint az új, fekélyt okozhat és gyorsítja a csont sorvadását. Ilyenkor szükséges lehet a fogsor alábélelése, vagy új fogsor készítése.
Új fogsor átadása után  fogorvosa visszarendeli ellenőrzésre, amikor is a nyomási helyeken a protézist megigazítja. Mondja el fogorvosának részletesen, hogy miket tapasztalt új fogsorával kapcsolatban. Semmiféleképpen ne próbálja saját kezűleg igazítani a pótlását, mert visszafordíthatatlan károsodást okozhat, valamint a legtöbb esetben ez a garancia elvesztését okozza.

Fontos, hogy ha új fogsora töri az ínyét, ne használja, de mielőtt fogorvosát felkeresi legalább fél napig viselje, mert csak így válnak azok a helyek láthatóvá, ahol esetleg igazítani kell.

Cirkon kerámia esztétikus korona vagy híd készítése

Fémallergiában szenvedőknek kifejezetten ajánlott esztétikus cirkon kerámia korona/híd készítése. Megrendeléskor fizetendő 9900,- forint, lenyomatvételkor a fennmaradó 30000,-.
Cirkon kerámia esztétikus korona vagy híd készítése

Akciós ár
39 900 Ft
Fizetendő
9 900 Ft
Hátralévő idő
 
 
 
 
Teljes alsó vagy felső akrilát alaplemezes kivehető fogpótlás 44900 Ft-ért állcsontonként

Teljes alsó vagy felső akrilát alaplemezes kivehető fogpótlás 44900 Ft-ért állcsontonként

Alsó-felső teljes kivehető fogpótlások elkészítése, szájüregi rákszűréssel 44900 Ft-ért állcsontonként. Megrendeléskor fizetendő 4900,- forint, a többi (40000,-) a lenyomatvételnél.

Hátralévő idő
Akciós ár
Fizetendő
 
44 900 Ft
4 900 Ft
Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkő eltávolítás polírozással

Ultrahangos alsó-felső teljes fogkőeltávolítás,fehérítő hatású polírozás a Kálvin tértől 2 percre a Kecskeméti utcában

Hátralévő idő
Akciós ár
 
3 990 Ft
Thermoplasztikus, Valplast/Flexite kivehető rugalmas fogsor készítése egy állcsontra 69900,-

Thermoplasztikus, Valplast/Flexite kivehető rugalmas fogsor készítése egy állcsontra 69900,-

Kényelmes, könnyen megszokható részleges kivehető fogsor készítése a Kálvin térnél. Megrendeléskor fizetendő 9900,- forint, a fennmaradó 60000,- forint lenyomatvételnél fizetendő.

Hátralévő idő
Akciós ár
Fizetendő
 
69 900 Ft
9 900 Ft
Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Opalescence otthoni fogfehérítő kezdőcsomag

Az ajánlat tartalmazza: állapotfelmérés, lenyomatvétel, alsó-felső fogfehérítő sín elkészítése, Opalescence otthoni fogfehérítő anyag kezdő csomag.

Hátralévő idő
Akciós ár
 
24 900 Ft