Alsó vagy felső részleges fémvázas kivehető fogpótlás

Alsó vagy felső részleges fémvázas kivehető fogpótlás
Vásárlók száma: 3
Hátralévő idő
Ár:59 900 Ft.-
Eredeti ár:90 000 Ft.-
Fizetendő:5 900 Ft.-
Vásárlás

Alsó- vagy felső részleges fémvázas kivehető fogpótlások elkészítése, szájüregi rákszűréssel 59900,- Ft-ért állcsontonként. Rendeléskor fizetendő 5900,- a fennmaradó összeg (54000,-) a lenyomatvételkor fizetendő.


Az ajánlat tartalmaz: Alsó vagy felső részleges fémvázas (fémlemezes) kivehető fogpótlás (1 db). . Alsó-felső pótlás esetén az ár 119800 Ft/ 2db.

A fogvesztések pótlása

Fogvesztések következtében csökken a rágóképesség, megváltoznak az étkezi szokások,  hangképzési és beszédzavarok léphetnek fel, valamint az arckarakter megváltozása miatt akár pszichés problémák is felléphetnek. Idősebb korban a falatok alapos megrágása rendkívül fontos, az egészséges gyomor-bélrendszer fenntartásához. A foghiány okozta rossz táplálkozási szokások súlyos emésztőrendszeri problémákat okozhatnak. Teljes kivehető fogpótlással megelőzheti ezeket a problémákat.

Részleges fémvázas kivehető fogpótlások részei

       
1. Fém alaplemez, vagy lingválív: Kobalt-króm fémből öntött vékony, merev, tartós váz, mely részleges fogsoroknál elkerülhetővé teszi a fogsor eltörését, és könnyű, kényelmes viselést biztosít.

2. Műíny: rózsaszínű műanyagból készül, ez a rész tartja a műfogakat, valmint pótolja az állcsontgerincet. Ez köti össze a műfogakat az alaplemezzel.

3. Műfogak: szintén műanyagból készülnek, viszont színük különböző lehet. Fogszínkulcs segítségével a páciens kiválaszthatja, hogy milyen színű fogakat szeretne.

Fontos a fogtechnikus közreműködése

A kivehető fogpótlásokat fogtechnikus készíti el fogorvos tervei, lenyomatai alapján. Anyaga szerint, valamint a rögzítés technikája szerint is több típust különítenek el. A kivehető fogpótlások mindegyike, szemben a rögzített fogpótlásokkal, eltávolíthatóak fogorvosi beavatkozás nélkül is.

A műfogsor megszokásához időre van szükség

Az alsó műfogsor stabilitása általában kisebb, mint a felsőé, ennek megszokása általában tovább tart. Kezdetben úgy érezheti, hogy nincs elegendő hely a nyelvének, de ne aggódjon, ezt is megszokja viszonylag gyorsan.

A fogsor elkészülte után az első napokban csak puha, nem tapadó ételeket fogyasszon
Rágjon lassan és egyenletesen, így lassan hozzászoktatja a nyálkahártyát a műfogsor okozta enyhe nyomáshoz. Eleinte ne harapjon az ételből nagyot, inkább kisebb falatokat készítsen. A leharapást csak kivételesen jó szájadottság esetén tudja megtanulni, így nem minden fogsort viselő képes ezt elsajátítani. Kenyér, valamint alma leharapása esetén próbálja az ételt szilárdan hátrafelé a felső metszőfogakhoz nyomni, így helyén tudja tartani a fogsort.
Előfordulhat, hogy az új protézis egy-két helyen törni fogja az ínyét, fájdalmas sebeket okozva a nyálkahártyán. Ilyen esetekben a fogorvoshoz kell visszatérni, aki segíteni fog Önnek. Ilyenkor kisebb korrekciókra van szükség az új pótláson, azonban minden esetben keresse fel fogorvosát, amint ez a probléma felmerül.

Kezdetben a beszéd is nehezen fog menni

Otthon, tükör előtt gyakorolhatja a beszédet, olvasson fel hangosan.

Tartsa tisztán fogpótlását

Nagyon fontos a protézis tisztán tartása, mivel a műfogsorra ugyanúgy rárakódik a fogkő és az ételmaradék, mint korábban a saját fogakra. Lehetőleg minden étkezés után, de legalább reggel és este tisztítsa meg fogpótlását műanyag körömkefével és szappannal, vagy mosogatószerrel, majd öblítse le vízzel. Csak megfelelő tisztítás esetén marad a pótlása hosszú távon újszerű. Nagyon jó tisztító hatása van a Corega nevű fogsortisztítónak. Fontos ezentúl puha fogkefével az íny és a nyelv tisztítása is.

Az állkapocsgerinc idővel sorvad, megváltoztatja alakját

Szükséges ezért, hogy időnként felkeresse fogorvosát, aki ellenőrzi a megfelelő illeszkedést. A rosszul illeszkedő fogsor ugyanúgy feltöri az ínyét, mint az új, fekélyt okozhat és gyorsítja a csont sorvadását. Ilyenkor szükséges lehet a fogsor alábélelése, vagy új fogsor készítése.
Új fogsor átadása után  fogorvosa visszarendeli ellenőrzésre, amikor is a nyomási helyeken a protézist megigazítja. Mondja el fogorvosának részletesen, hogy miket tapasztalt új fogsorával kapcsolatban. Semmiféleképpen ne próbálja saját kezűleg igazítani a pótlását, mert visszafordíthatatlan károsodást okozhat, valamint a legtöbb esetben ez a garancia elvesztését okozza.

Fontos, hogy ha új fogsora töri az ínyét, ne használja, de mielőtt fogorvosát felkeresi legalább fél napig viselje, mert csak így válnak azok a helyek láthatóvá, ahol esetleg igazítani kell.

 

Részletes információ


A Bp Esztétikai Fogászat rendelésén várjuk kedves vendégeinket. A kupon a vásárlástól számítva 60 napig érvényes.
A kezelésekhez telefonos időpontegyeztetés szükséges. Időpontot lemondani legkésőbb a kezelést megelőzően 24 órával lehet.
Mivel jelentős kedvezményt adunk, ha időpont lemondása nélkül nem jelenik meg a kezelésen, a kupon érvényét veszti!

A kuponok nem visszaválthatók! A mennyiben a kezelést nem kéri, vagy más kezelésre van szükség, a kupon értéke a másik kezelésre beváltható, amennyiben van rá kedvezményes ár, a kedvezményes áron.

Köszönjük a megértést!
 

Térképes elhelyezkedés

Bp Esztétikai Fogászat

1053. Budapest, Kecskeméti utca 2.fszt.1.

Mobil: 06/70 464 6393
Weboldal: http://bp-fogaszat.hu

E-mail: info@bp-fogaszat.hu